Μετά το πρώτο… τρομοκρατικό χτύπημα, της προηγούμενης Δευτέρας, στην Κολονακιότικη γιάφκα του Baltazar, με την ανακοίνωση της συμμετοχής στην μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή 17Ν The MOVIE, ο πρόεδρος της DreamWorks Corporation Worldwide, Φοίβος Μορίδης, ετοιμάζει και άλλα, πολύ μεγαλύτερης εμβέλειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη συμπλήρωση της πρώτης δεκαετίας επιτυχημένης δραστηριότητας στο χώρο των παραγωγών και του Entertainment, του πολυεθνικού group του οποίου ηγείται ο Έλληνας τεχνοκράτης, σε ολόκληρη την Ευρώπη και ενόψει της επέκτασης του σε νέες αγορές όπως της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας, της Μέσης Ανατολής και της Βραζιλίας, ετοιμάζει μεγάλες εκπλήξεις και στην Ελληνική αγορά.

Θεωρώντας ο Μορίδης ότι οι δύσκολες στιγμές που περνάει τώρα η χώρα μας, κρύβουν παράλληλα και επενδυτικές ευκαιρίες, έχει καταστρώσει με το επιτελείο του, πολύ δυνατά πλάνα.
Με γνώμονα και διάθεση, πάνω από όλα, να δείξει ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες, δεν είναι όπως τους παρουσιάζουν τα διάφορα υστερόβουλα Ευρωπαϊκά κέντρα, θέλει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο Ελληνικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι, δημιουργώντας με τις επενδύσεις του group του, καινούργιες θέσεις εργασίας που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η Ελλάδα, στις δύσκολες αυτές στιγμές, που όλοι απολύουν και που η ανεργία έχει ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη.

Οι χώροι στους οποίους θα επενδύσει η DreamWorks Corporation Worldwide,στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της, Dream Athens, είναι αυτοί του θεάματος και της ψυχαγωγίας, του διαδικτυακού και των on-line προϊόντων και των κινηματογραφικών και θεατρικών παραγωγών. Ήδη μεγάλοι Ελληνικοί όμιλοι από τους ανάλογους χώρους, κάποιοι εκ των οποίων είναι και εισηγμένοι στο ΧΑΑ, έχουν πλησιάσει τον Φοίβο Μορίδη, προτείνοντας του, είτε να εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των εταιρειών τους, είτε να επενδύσει σε αυτές.
Μεταξύ αυτόν και πρόεδρος πολύ μεγάλης ποδοσφαιρικής ΠΑΕ, όπως και μεγαλομέτοχος πολύπαθου καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας.
Εισέπραξαν όμως αρνητική απάντηση, αφού οι δύο συγκεκριμένοι χώροι, δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες της DreamWorks Corporation Worldwide, μιας και ο Μορίδης δεν πιστεύει ότι υπάρχει προοπτική σε αυτούς, τα επόμενα χρόνια.

Αντίθετα, η DCW (www.dreamworks-worldwide.com), μια εντελώς ανεξάρτητη εταιρεία στον χώρο του Entertainment, η οποία ανήκει στον πολυεθνικό όμιλο Dreamm Group (www.dreamm-group.com με μόνους βασικούς μετόχους τρία πολυεθνικά funds) βλέπει ότι στους χώρους που προαναφέραμε και ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί, υπάρχει προοπτική ανάπτυξης.
Η επένδυση της DCW στην Ελλάδα, σύμφωνα με επιχειρηματικούς κύκλους, αναμένεται να ξεπεράσει σε πρώτη φάση τα 25 εκ. ευρώ και να δημιουργήσει τουλάχιστον 100 νέες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα σε νέους απόφοιτους Ελληνικών πανεπιστημίων στους οποίους φαίνεται να εστιάζει το ενδιαφέρον της η Dreamworks Corporation Worldwide.
Ας μην ξεχνάμε ότι το ελληνικό όνειρο στο οποίο πιστεύει ο Φοίβος Μορίδης, δένει απόλυτα με το διεθνές σλόγκαν της εταιρείας του, που είναι το Dreams always works.

Categories: blog

Leave a Reply