Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, από τις 24 έως τις 25 Μαρτίου 2012, η τουριστική έκθεση Sydney Holiday & Travel Show, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των Αυστραλών επισκεπτών για το λιτό και λειτουργικό ελληνικό περίπτερο, στο οποίο φιλοξενούνταν ως συνεκθέτες, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Κέρκυρα, Παξοί, Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος) και το ταξιδιωτικό πρακτορείο Travel Plan.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν πλούσιο ενημερωτικό υλικό για τα μελλοντικά τους ταξίδια στην Ελλάδα, να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους και τους συνεκθέτες του ΕΟΤ και να λάβουν συμβουλές και ιδέες για τις επόμενες εξορμήσεις τους, αλλά και να ενημερωθούν για τις τουριστικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

H προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Αυστραλίας-Νέας Ζηλανδίας, κ. Καλογερά, διοργάνωσε σειρά συναντήσεων εργασίας με τους κυριότερους tour operators της Αυστραλιανής αγοράς, στη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω τόνωσης της τουριστικής κίνησης, από την Αυστραλία προς στην Ελλάδα και αύξησης των Αυστραλών τουριστών προς τη χώρα μας.

Επισημαίνεται, ότι βάσει στοιχείων της Αυστραλιανής Στατιστικής Υπηρεσίας (Australian Bureau of Statistics, ABS), η τουριστική κίνηση από την Αυστραλία προς την Ελλάδα κατά το έτος 2011, σημείωσε αύξηση 9,85 % σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

 

(Πηγή: ana-mpa)

Categories: blog

Leave a Reply