Την ευγνωμοσύνη της για την “μεγάλη προσφορά της ελληνικής κοινότητας” εκφράζει στο μήνυμά της, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ και τονίζει: “σήμερα είναι η μέρα για να γιορτάσουμε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων της Αυστραλίας και να τιμήσουμε την πολύτιμη προσφορά τους προς το αυστραλιανό έθνος”.

«Η 25η Μαρτίου είναι η πιο σημαντική μέρα για τους Έλληνες της Αυστραλίας. Μια μέρα που τιμούν την υπερήφανη ιστορία τους και τον πολιτισμό τους αλλά και την μνήμη αυτών που θυσιάστηκαν για την ελευθερία των Ελλήνων», σημειώνει η κ. Γκίλαρντ, ενώ επαναλαμβάνει την αφοσίωση της κυβέρνησής της προς τον πολυπολιτισμό, υπογραμμίζοντας:

«Λίγα δώρα είναι πιο πολύτιμα από την πολιτιστική ποικιλομορφία που διακρίνει την αυστραλιανή κοινωνία και που αποτελεί ένα από τα ισχυρά συστατικά του έθνους μας. Η κυβέρνηση μου επαναλαμβάνει την απόλυτη αφοσίωσή της προς τον πολυπολιτισμό. Οι αξίες αυτές είναι βασικές όσον αφορά την ταυτότητά μας και τη θέση μας στον παγκόσμιο χάρτη”.

Πηγή: ana-mpa

Categories: blog

Leave a Reply