Σε μία από τις πιο δύσκολες καμπές της ιστορίας της Ελλάδας, με την οικονομική κρίση να πλήττει τα χαμηλά, αλλά και τα μεσαία στρώματα του πληθυσμού, το 5ο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ), γνωστή σε όλους τους απόδημους Έλληνες, ως «Φωνή της Ελλάδας», αναλαμβάνει μία αξιέπαινη πρωτοβουλία, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Σε μία προσπάθεια να ενώσει σε ένα κοινό στόχο όλους τους απόδημους Έλληνες των πέντε ηπείρων, η «Φωνή της Ελλάδας» γίνεται για άλλη μία φορά η «φωνή» της αλληλεγγύης και διοργανώνει, στις 2 Απριλίου, Παγκόσμιο Ραδιομαραθώνιο, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη δημιουργία δύο κοινωνικών φαρμακείων στην Αθήνα.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι, να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης, ακολουθώντας τα βήματα των μεγάλων εθνικών ευεργετών της χώρας, αλλά και όλων όσοι συνέβαλαν, υλικά και ηθικά, για να πραγματοποιηθούν σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως επισημαίνει η Διευθύντρια Διεθνών Ραδιοφωνικών Εκπομπών, Ιωάννα Τριανταφύλλη.

«Είναι γραφτό στα δύσκολα οι Έλληνες να γίνονται ένα. Ενωμένος ο Ελληνισμός πέτυχε τις μεγαλύτερες υπερβάσεις» δηλώνει στο ΑΜΠΕ, η κ. Τριανταφύλλη και συνεχίζει: «σήμερα, στην πιο δύσκολη στροφή της σύγχρονης Ιστορίας μας, καλούμαστε και πάλι να δώσουμε κοινό αγώνα για να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα, και τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Σε αυτόν τον αγώνα, είναι ανεκτίμητη η βοήθεια του Ελληνισμού της Διασποράς, όλων εκείνων που ζουν μακριά από τον τόπο τους, αλλά δεν έπαψαν ούτε μέρα να τον νοσταλγούν. Τους Έλληνες σε κάθε γωνιά της γης που μεταλαμπάδευσαν την αγάπη για την καταγωγή τους από γενιά σε γενιά, διατηρώντας επί δεκαετίες, την Ελλάδα μεγάλη στην καρδιά και στο μυαλό. Μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε !».

Τα δύο φαρμακεία, που θα δημιουργηθούν στο Σύνταγμα και στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, θα προσπαθήσουν να καλύψουν τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας που προέρχονται από αδύναμες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι κα).

Η ΕΡΑ-5 καλεί τους απανταχού Έλληνες να συντονιστούν με τις συχνότητές της (), την ερχόμενη Δευτέρα, από τις 09:00 έως τις 22:00, ώρα Ελλάδος. Την ίδια ημέρα (2 Απριλίου), όλοι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΤ, καθώς και ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοσταθμοί, θα συνδεθούν με τη «Φωνή της Ελλάδας».

Μήνυμα προς τον Ελληνισμό της Διασποράς, θα απευθύνει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ενώ θα γίνουν παρεμβάσεις προσωπικοτήτων της Ομογένειας, εκπροσώπων των συλλογικών της οργάνων, φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό και φιλελλήνων.

Ο Παγκόσμιος Ραδιομαραθώνιος αλληλεγγύης θα κορυφωθεί στις 22:00, με τη συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, στο «Studio C» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Πυλαρινού. Θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες Καλλιόπη Βέττα, Γιώτα Νέγκα, Κυριακή Σπανού, οι συνθέτες Γιάννης Ιωάννου, Πέτρος Δουρδουμπάκης, Νίκος Οικονομίδης. Θα τους πλαισιώσουν οι μουσικοί Τάσος Ζαφειρίου (μπουζούκι), Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος (ούτι), Κώστας Παπαγεωργίου (ηλεκτρική κιθάρα), Νίκος Μανίκας (κρουστά) και Ιωάννα Πάλλα (ακορντεόν). Το πρόγραμμα θα παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι της «Φωνής της Ελλάδας», Έλενα Καραγιάννη και Νατάσα Βησσαρίωνος.

Τη συναυλία, η οποία θα είναι ανοικτή στο κοινό, θα τιμήσει με την παρουσία του και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Οι προσφορές των πολιτών γίνονται στην Εθνική Τράπεζα και στους ακόλουθους λογαριασμούς: για την Ελλάδα στον αριθμό λογαριασμού: 14654403519, ενώ για το εξωτερικό ο αριθμός είναι: ΙΒΑΝ: GR 2101101460000014654403519. Αποδέκτης Ι.Α.Α. (Κοινωνικό Φαρμακείο).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους της ΕΡΑ-5 στα τηλέφωνα 210 606 6895-210 606 6896, φαξ: 210 606 6309 και email:era5@ert.gr.

(Πηγή: ana-mpa)

Categories: blog

Leave a Reply