Συνεργασία με τον οργανισμό Γερμανικών Σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn AG.), συνάπτει ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW), στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρα για την εξειδίκευση και την ενσωμάτωση». Το πρόγραμμα στοχεύει στον παγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών και μαθητριών των αμιγών ελληνικών σχολείων στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Στο πλαίσιο αυτό, το τμήμα επαγγελματικής εκπαίδευσης των Γερμανικών Σιδηροδρόμων και η ομάδα του προγράμματος του DHW επισκέφθηκαν τα ελληνικά σχολεία της Κολωνίας, του Ντίσελντορφ, του Βούπερταλ και του Ντόρτμουντ, όπου παρουσίασαν τις δυνατότητες που προσφέρει η Deutsche Bahn AG.

Η συνεργασία αυτή χαιρετίσθηκε από όλους τους συμμετέχοντες φορείς, τους γονείς και τους δασκάλους καθώς και από τον αρμόδιο Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Ντίσελντορφ, Δρ. Γεώργιο Βαρβάτη.

Η Deutsche Bahn AG απασχολεί 290.000 άτομα και προσφέρει θέσεις επαγγελματικής εκπαίδευσης σε πάνω από 9.000 μαθητευόμενους, για 25 διαφορετικά επαγγέλματα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του DHW. Οι πιθανότητες, δε, των εκπαιδευόμενων να απασχοληθούν μετά το τέλος της εκπαίδευσής τους στους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους είναι αρκετά μεγάλες. Σημειώνεται, ότι η γνώση της ελληνικής γλώσσας θεωρείται από την Deutsche Bahn AG πλεονέκτημα για την πρόσληψη.

Πηγή: ana-mpa

Categories: blog

Leave a Reply