Ο Κωνσταντίνος Γαλάνης μετανάστευσε απο την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Πάτρα, στις ΗΠΑ σε ηλικία 14 ετών μαζί με τους γονείς του. Λόγω της έλλειψης ευκαιριών για δουλειά και το καθεστώς της χούντας που επικρατούσε η οικογένεια του αποφάσισε να διασχίσει τον Ατλαντικό και να αναζητήσει νέες προοπτικές ζωής.

Όταν έπεσε η χούντα στην Ελλάδα οι γονείς του Γαλάνη γύρισαν αμέσως πίσω ενώ εκείνος έμεινε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει περιβαλλοντική μηχανική και διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Rutgers στο New Jersey. Μόλις πήρε το πτυχίο του, τον προσέλαβε η ιδιωτική εταιρεία Apollo S.A η οποία είναι μια Βιομηχανική Οργανική Χημική Κατασκευαστική, η βάση της οποίας βρίσκεται στην Toluca του Μέξικο, και στην οποία ο Γαλάνης εργάζεται τα τελευταία 12 χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος.

Αν και είχε πολλές προτάσεις για δουλειά στο παρελθόν, αποφάσισε να παραμείνει στην παλιά του θέση και να συνταξιοδοτηθεί με την ίδια εταιρεία.

“Δεν είναι τόσο για τα χρήματα, όσο για την προσωπική ικανοποίηση που παίρνεις απο την δουλειά. Έχω 1.200 υπαλλήλους οι οποίοι θα έδιναν ακόμα και την ζωή τους για μένα και την εταιρεία και αυτό είναι που μετράει.” δηλώνει ο Γαλάνης.

Σύμφωνα με τον Έλληνα επιχειρηματία οι Μεξικανοί αγαπούν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό για τον πολιτισμό τους, την ιστορία, την γλώσσα και την φιλοξενία τους, όντας και οι ίδιοι απόγονοι φυλών της Μεσογείου βλέπουν τους Έλληνες ως καλούς σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους και αισθάνονται μεγάλη αλληλεγγύη προς αυτούς για την σημερινή κρίση που μαστίζει την Ελλάδα.

“Οι Μεξικανοί δείχνουν τεράστια αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό και πιστεύουν στην ακεραιότητα του. Θεωρούν ότι η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα κακής επιλογής πολιτικών.” δήλωσε ο Γαλάνης.

Ο Γαλάνης νοιάζεται για την Ελλάδα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επισκέπτεται την χώρα μας τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο με όλη του την οικογένεια. Μακριά απο την πατρίδα του υπήρξε υπέρμαχος της ελληνικής ιδέας και των ελληνικών θεμάτων, όπως η ενίσχυση του πατριαρχείου, η επαναλειτουργία της σχολής της Χάλκης καθώς και το πρόβλημα της διαιρεμένης Κύπρου αφού είναι επίτιμος σύμβουλος της Δημοκρατίας της Κύπρου στην Toluca του Μέξικο.

Πηγή

Categories: blog

Leave a Reply