Τις απαξιωτικές γερμανικές τοποθετήσεις για τον ευρωπαϊκό Nότο απορρίπτει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε σε συνέντευξή του στην Zeit. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο δήλωσε πάντως ότι πρέπει να τηρηθούν από την Ελλάδα τα συμφωνηθέντα για το πακέτο βοήθειας.Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν «αποτελεί λόγο ανησυχίας η αυξανόμενη οργή για την “γερμανική λιτότητα” σε Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία», ο κ.Βεστερβέλε σημειώνει:Αυτή την περίοδο γυρνάω σε όλη την ευρώπη για να απαντήσω … Εστιάζουμε στην δημοσιονομική πειθαρχία επειδή δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις μία κρίση χρέους ανεχόμενος το χρέος. Παράλληλα στηρίζουμε την ανάπτυξη με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Πιστεύει ακόμη κανείς ότι μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη μέσω παραγωγής επιπλέον χρέους»; αναρωτιέται.

Τελικά, «ο τρόπος που η Γερμανία διεξήγαγε το διάλογο για την κρίση, συνέβαλε στα πυρά που δέχεται;» ρωτά ο δημοσιογράφος.

«Μακάρι να μπορούσα να διαφωνήσω μαζί σας και να το πιστεύω», παραδέχεται ο Γερμανός ΥΠΕΞ, «αλλά δυστυχώς έχετε δίκιο. … Αυτά τα στερεότυπα, όπου οι Ελληνες συνδέονται με τη ρετσίνα και τις ελιές, ενώ οι Γερμανοί με τη σκληρή εργασία, είναι αξεπέραστα σε ηλιθιότητα. Ακόμη και η ιδέα ότι σύντομα όλοι στην Ευρώπη θα μιλούν γερμανικά», καταλήγει ο Βεστερβέλε.

Πηγή: newsbeast

Categories: blog

Leave a Reply