Μετά το εκλογικό σαββατοκύριακο που βίωσε η Ελλάδα και η Γαλλία αλλά και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, η Warner Bros, σε κλίμα συμπαράστασης, ετοιμάσε τις δικές τις εκλογές για τη Βόρεια Καρολίνα με αντίπαλους όμως τους κωμικούς ηθοποιούς Γουιλ Φέρελ και Ζακ Γαλιφιανάκη. Η νέα κωμικήταινία τιτλοφορείται “The Campaign” και, ακολουθώντας στο ρεύμα της εποχής, θέτει στο προσκήνιο με τραγελαφικό και σατιρικό τρόπο την προεκλογική περίοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δύο πρωταγωνιστές, αυθεντίες της κωμωδίας, ερμηνέυουν τους Καμ Μπράντι (Φέρελ) και Μάρτι Χάγκινγς (Γαλιφιανάκης), που ως γνήσιοι πολιτικοί αντίπαλοι κάνουν τα πάντα για να βάλουν τρικλοποδιές ο ένας στον άλλον, με αποτέλεσμα άφθονο γέλιο. Συγκεκριμένα, όταν ο παλαίμαχος πολιτικός Καμ Μπράντι διαπράττει μια μεγαλειώδη δημόσια γκάφα εν όψει των εκλογών, δυο πάμπλουτοι μάνατζερς ρίχνουν στην εκλογική αρένα έναν νέο, αδαή και αφελή υποψήφιο, τον Χάγκινγκς, διευθυντή του τοπικού τουριστικού Κέντρου, για να τραβήξουν τα βλέμματα στη Βόρεια Καρολίνα και φυσικά να αναδείξουν τις ικανότητες του Μπράντι.

Η σατιρική πολιτική κωμωδία είναι απολύτως επίκαιρη, ενώ πάνω απ’ όλα φαίνεται να βρίσκεται σε καλά χέρια, καθώς ο σκηνοθέτης Τζέι Ροτς (“Meet the Parents”) είναι γνώστης του αντικειμένου καθώς σκηνοθέτησε και το “Game Change”, τη βιογραφική τηλεοπτική ταινία για τη καμπάνια της Ρεπουμπλικανής πολιτικού Σάρα Πέιλιν, την οποία και ενσαρκώνει η Τζούλιαν Μουρ.

Η εταιρεία παραγωγής, για να προωθήσει την ταινία προέβη σε ένα ιδιαίτερα εφευρετικό τρικ, δημιουργώντας σελίδα στο Facebook με τα προεκλογικά σποτ των υποψηφίων Φέρελ και Γαλιφιανάκη, στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει, να δει τα τρέιλερ και να σχολιάσει. Η ταινία κυκλοφορεί στις 10 Αυγούστου και τα πρώτα κλιπ δίνουν μια γεύση του τι θα δούμε.

Πηγή

Categories: blog

Leave a Reply